Stavnsklit

PRESSEMEDDELELSE

Den A.P. Møllerske Støttefond giver penge til Stavnsklit

Feriekoloni- og lejrskoleophold på Stavnsklit på Bornholm indgår i tusindvis og flere generationers livserfaring. Nu sikres videreførelsen af en af Bornholms meget bevaringsværdige ejendomme, der samtidig gøres tilgængelig for alle.

Nyt liv i gamle huse. Det er præcis hvad der er ved at ske på Stavnsklit på Bornholm, der netop har modtaget bidrag fra Den A.P. Møllerske Støttefond.

Stavnsklit er en af Bornholms gamle feriekolonier, der med sin unikke beliggenhed i skovens dybe stille ro, og med kun 100 m. til vandkanten mellem Snogebæk og Dueodde, udgør en smuk og fredfyldt ramme for ophold med ro til nærvær og samvær mellem mennesker.

Det er Ressourceforeningen der står bag ansøgningen til den A.P. Møllerske Støttefond. Dorthe Christensen udtaler: "Vi er meget taknemmelige og glade for at det nu lykkes at bevare og videreføre Stavnsklit. Vi har været dygtige og har arbejdet visionært for at fremtidsikre denne udsøgte lokalitet og kapacitet på Bornholm. Pengene skal gå til erhvervelse af ejendommen og så skal vi igang med en omfattende energirenovering og istandsættelse, så Stavnsklit gøres klar til at tage imod nye og flere gæster fra hele landet."

Det livskraftige initiativ på Stavnsklit bidrager til udvikling og vækst i lokalsamfundet på Bornholm og rækker samtidig ud til hele landet. Dorthe Christensen fortæller: "Stavnsklit tilbyder mennesker noget af meget høj værdi i det samfund vi lever i idag - nemlig ro. Her kan mennesker mødes om nærvær og samvær. Naturen inviterer til fordybelse, refleksion og restitution og det er der behov for i vores liv, samliv og samfundsliv. Her kan mennesker med særlige behov tilbydes et refugium, med indsats der støtter heling og samling af forulykkede og ituslåede liv. Her kan patient- og pårørendegrupper restituere, samle kræfter og styrke livskraft. Og samtidig er der her den perfekte ramme for idræts-, fritids- og kultur foreninger, klubber og organisationer med fokus på aktivitet i naturen. En meningsfuld helhed i en unik ramme, med ro og rum for alle. Vi kan fascineres af livets storhed og magi gennem naturen, der tæt på Stavnsklit viser det skandinaviske grundfjeld frem med blotninger der strækker sig over mere end 600 millioner år. Vi kan kigge stjerner, opleve harmoni og os selv midt i det hele. Og vi kan fortsat gennem generationer byde børn velkommen til sommeroplevelser på Stavnsklit, med minder, følelser og stemning fra Bornholm.

Stavnsklit etableres som en selvejende institution med alment nyttigt formål. "Vi glæder os til at tage imod nye og forskellige grupper af gæster fra hele landet. Alle er velkomne, afslutter Dorthe Christensen

Ressourceforeningen | CVR: 36225807 | Bethesdavej 12, Snogebæk, Bornholm - Danmark | ressourceforeningen@gmail.com